posvojime

nakupi-iz-srca

Prijava na noviceDruštvo za zaščito živali Ljubljana
Ali bo Brnečko res moral nazaj na cesto?
There are no translations available.

Prepričanje, da so vse prostoživeče mačke

divje ter nezmožne bivanja s človekom, je zmotno. Res je, da jim divjost, previdnost in plahost omogoča preživetje v nevarnem zunanjem okolju, vendar pogosto naletimo na posameznike, ki enostavno iščejo stik s človekom in v sebi nimajo razvitega samoohranitvenega nagona. Take mačke na cesti pri življenju ohrani samo čudež in tak maček je Brnečko.

brnecko_387
Foto: Mojca Jager


V Ljubljani živi približno 7000 prostoživečih mačk. V Društvu za zaščito živali Ljubljana se zavedamo, da vseh ne moremo rešiti in jim poiskati doma, vendar bi lahko število s skupnim močmi bistveno zmanjšali.
 
O neodgovornem skrbništvu
There are no translations available.

Na Društvo smo prejeli obvestilo o oglasu, v katerem skrbnici dveh mačk iščeta nekastriranega mačka za paritev. Ob dejstvu, da mačke v povprečju skotijo od 3 do 6 mladičev (lahko tudi več) se zagotovo postavlja vprašanje na kakšen način bosta skrbnici prevzeli odgovornost za mladiče, kot je navedeno na oglasu. Odgovor je bil jasen – predale jih bosta naprej in jim poiskale nove lastnike. Pri tem se seveda postavlja vprašanje ali sta mački veterinarsko pregledani, testirani, ali bo pregledan in testiran tudi samec, oziroma, katere bolezni bodo starši prenesli na male kepice ali si izmenjali med seboj.

 

oglas
Oglas na vratih bloka v Ljubljani (Foto: Urška Gerbajs)

 
Usklajevalni sestanek o spremembah in dopolnitvi Uredbe o določitvi divjadi in lovnih dob
There are no translations available.

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je v začetku letošnjega leta prejelo predlog za spremembo in dopolnitev Uredbe o določitvi divjadi in lovnih dob, ki so ga oblikovali Lovska zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in Erico d.o.o.. Omenjene organizacije so med drugim predlagale spremembe lovnih dob in uvrstitev nekaterih vrst prostoživečih živali med lovno divjad.

 

divjad
Obstoječi seznam lovnih vrst bi bilo treba znova pregledati. (Vir: arhiv DZZŽ LJ)
 
Da bo veseli december čim manj stresen
There are no translations available.

Tu je praznični vikend, ki bo odprl božično-novoletno rajanje. Kot vsako leto ga bodo pospremile bučne zabave in vesela obdarovanja, kjer bodo najbrž tudi letos stalnica ognjemeti in najrazličnejše pokalice. Kaj lahko storimo, da ne bo hrupen prednovoletni čas preveč stresen za živali?

 

Čeprav je po zakonu uporaba pirotehničnih sredstev dovoljena le med 26. decembrom in 2. januarjem, po navadi takšna in drugačna verižna pokanja poslušamo že ves december. Globa, ki je predpisana za nepravilno uporabo pirotehničnih sredstev, sicer znaša od 400 do 1.200 evrov, a vedno se bo našel kdo, ki bo zakon ignoriral.

 

 

Picture-010
Donna in Muc se zaradi decemberskega pokanja odrečeta poležavanju na okenski polici (foto: arhiv DZZZ LJ)

 

 
Danes je svetovni dan prostovoljcev
There are no translations available.

Današnji datum, torej 5. december, je razglašen za svetovni dan prostovoljcev. Društvo za zaščito živali Ljubljana deluje v celoti na bazi in ramenih prostovoljcev, ki vsakodnevno posvečajo ure in ure svojega časa za dobrobit, varstvo in zaščito živali. Ker je dela veliko in smo neprestano ujeti v neskončno tekmo s časom (saj so nemalokrat od naših dejanj odvisna življenja živali), pogosto pozabimo, da naše delovanje ni samoumevno.

5dec_dzzz_lj
Skupaj nam je lepše (Foto: Petra Mohar)


Zato bi se radi danes zahvalili vsem našim članom in članicam, našim prostovoljcem in prostovoljkam, podpornikom, posvojiteljem in vsem, ki jim ni vseeno in ki so se nam pridružili v boju za boljši jutri vseh živali.


Res ste nekaj posebnega in cenimo vsakega izmed nas! Skupaj nam je lažje, lepše in zmoremo več! Hvala vam.
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 59
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733
bull