posvojime

nakupi-iz-srca

Prijava na noviceDruštvo za zaščito živali Ljubljana
Da bo veseli december čim manj stresen
There are no translations available.

Tu je praznični vikend, ki bo odprl božično-novoletno rajanje. Kot vsako leto ga bodo pospremile bučne zabave in vesela obdarovanja, kjer bodo najbrž tudi letos stalnica ognjemeti in najrazličnejše pokalice. Kaj lahko storimo, da ne bo hrupen prednovoletni čas preveč stresen za živali?

 

Čeprav je po zakonu uporaba pirotehničnih sredstev dovoljena le med 26. decembrom in 2. januarjem, po navadi takšna in drugačna verižna pokanja poslušamo že ves december. Globa, ki je predpisana za nepravilno uporabo pirotehničnih sredstev, sicer znaša od 400 do 1.200 evrov, a vedno se bo našel kdo, ki bo zakon ignoriral.

 

 

Picture-010
Donna in Muc se zaradi decemberskega pokanja odrečeta poležavanju na okenski polici (foto: arhiv DZZZ LJ)

 

 
Pa jih imamo! Zmagovalce fotografskega natečaja namreč.
There are no translations available.

31.3.2014 ob polnoči smo zaključili z zbiranjem fotografij za fotografski natečaj Živali so del urbanega okolja. Zanimalo nas je, katere živali vidijo mlade oči v mestnem okolju?

 

foto_Ana_Gregori
Princeska Sofija je postala prava maskota natečaja. (Foto: Ana Gregorič)

 

 
Ali bo Brnečko res moral nazaj na cesto?
There are no translations available.

Prepričanje, da so vse prostoživeče mačke

divje ter nezmožne bivanja s človekom, je zmotno. Res je, da jim divjost, previdnost in plahost omogoča preživetje v nevarnem zunanjem okolju, vendar pogosto naletimo na posameznike, ki enostavno iščejo stik s človekom in v sebi nimajo razvitega samoohranitvenega nagona. Take mačke na cesti pri življenju ohrani samo čudež in tak maček je Brnečko.

brnecko_387
Foto: Mojca Jager


V Ljubljani živi približno 7000 prostoživečih mačk. V Društvu za zaščito živali Ljubljana se zavedamo, da vseh ne moremo rešiti in jim poiskati doma, vendar bi lahko število s skupnim močmi bistveno zmanjšali.
 
Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo
There are no translations available.

V mesecu oktobru je OrCa, cruelty free trgovina, organizirala brezplačno predavanje na temo zmote in resnice o vegetarijanski prehrani. Predavanje je doživelo resnično izjemen odziv, zato so se odločili, da predavanje ponovijo, zato vas v soboto, 21.11.2009, z veseljem vabimo na brezplačno predavanje »Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo«.

ali_je_meso_res_nujno_zlo
Ali je meso res nujno zlo? (Foto: Petra Mohar)
 
Nakupi iz srca za vsak žep
There are no translations available.

Odločili smo se, da vas v jesenskih dneh razveselimo in razglasimo razprodajo artiklov iz društvene spletne trgovine Nakupi iz srca! Super razprodaja traja do 31. decembra 2011 oziroma do razprodaje zalog!

 

 

eko-majica-zm
Muhaaaa! (foto: Nakupi iz srca, DZZZ LJ)

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 61
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733
bull