zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Že tretjič smo bili za ŽUR!
Ponedeljek, 09 Julij 2012 07:29

Društveni dogodek DOBRodelen ŽUR se pozna III je za nami in tisti, ki ste se nam pridružili, že veste, da je bil letošnji najboljši in najslajši do sedaj! Za vse, ki se ga na žalost niste mogli udeležiti, pa tudi za vas, ki ga želite še enkrat podoživeti, sledi kratek opis zabavne sobote v Stari mestni elektrarni.

 

plesno_mesto_02 pole_01
Plesno mesto, akrobatski rock'n'roll in Nataša Bjelančevič, Pole dance Studio. (Foto: Boštjan Kozamurnik)
 
 

Za ogrevanje pred plesnimi nastopi smo pobrskali po stojnicah Društva za zaščito živali Ljubljana, Zverinice, Mačjelovka in zavetišča Horjul. Polne roke dela sta imela body artista Luka Kanižar in Pšena Kovačič, ki sta nas krasila s prisrčnimi živalskimi podobami. Močno oblegan pa je bil tudi kotiček s srečelovom. Nič čudnega, saj je bila vsaka srečka dobitna, v igri pa so bile tudi odlične glavne nagrade, ki so bile podeljene med prireditvijo. Vse, ki so nam jih velikodušno podarili, lahko najdete tukaj.

 

 

14-folk_03_web
Stojnice oblegane, body artista ustvarjalna. (Foto: Nuša Miklavec)
 
 

V rokah smo stiskali kupljene srečke, našli svoj sedež in predstava se je lahko začela. Najprej sta nas pozdravila Jan Hrušovar in Jan Rozman, ki sta se velikodušno javila za povezovanje programa. Da sta svoje delo opravljala zelo dobro, je potrjeval smeh, ki je odmeval po dvorani vsakič, ko sta stopila na oder. 

 

Prva točka, ki sta jo najavila, je bila Thillana Kanda plesne skupine Salam Ghazeea. Plesalke so nam predstavile zanimiv indijski ples Bharat Natyam, ki je eden najstarejših in najbogatejših klasičnih plesov Indije. Naslednja točka je bila modern, High life for strings, v izvedbi mladih talentov iz vrhunske plesne skupine Kjara's Dance Project. Zvoki, ki jih je Maruška Avbelj iz Kazine ustvarjala z udarjanjem step čevljev, so bili neverjetni. Noge je premikala tako hitro, da smo jih komaj videli. Oder sta nato zavzeli punci iz ŠD Sokol Bežigrad, ki sta bili prava paša za oči z elegantno ritmično gimnastiko. Foto utrinke plesnih točk najdete TU.

 

Plesalke skupine Hayati s točko Moč arabske noči so tresle svoje boke in zapeljevale občinstvo s čutnim orientalskim plesom. Sodobni ples nam je približala energična skupina Mehki čevlji s točko Do tu?, flamenko pa smo začutili skupaj z Ano Srovin. Hip hop nastop skupine Reverse je močno ogrel ozračje v dvorani, sledil pa je akrobatski rock'n'roll, ki je bil novost na našem odru. Z nami ga je delilo Plesno Mesto, ki je znano po odličnih plesalcih in mnogih osvojenih nagradah v tej zvrsti. Zabavale in celo nakupovale med plesom so odlične punce Plesnega kluba Forma s točko Shopping girls, zvrst show dance. Vroč latino par je lahkotno poplesaval in nas vabil, da zaplešemo z njima.

 

Ko smo že mislili, da na odru ne more biti bolj vroče, nas je presenetila Nataša Bjelančevič iz Pole dance Studia s plesom na drogu. Moč in lepota plesa sta bili združeni v izjemen nastop, ki nam še vedno ne gre iz glave.

 

 

improliga4
Fantom iz Impro Lige je šlo na DOBRodelno soboto kot namazano! (Foto: Klemen Mavsar - Fifi)
 
 

Plesni del prireditve je bil zaključen. Oder smo za konec prepustili kreativnim in zabavnim članom Impro Lige, ki so nas spravili v smeh s kar nekaj točkami. Predstavili so se s petimi impro disciplinami in čisto vsaka je bila izjemna. Gledalci smo bili ves čas vključeni v dogajanje na odru, saj smo zgodbe pisali mi, in sicer s predlogi, ki so jih morali fantje na čim bolj zabaven in smiseln način vključiti v nastop.

 

Držali smo se za trebuhe in zapuščali dvorano, iz predprostora pa smo že slišali igrati odličen swing bend - z nami so bili Zeleni zajci. Pokazali so nam tudi nekaj plesnih korakov in z veseljem smo se poskušali zavrteti in zaplesati tako elegantno kot oni. Za to bi sicer potrebovali še kar nekaj vaje, a žal je bil večer prekratek za vse.

 

 

zajci_ples_02
Za konec smo se z Zelenimi zajci zavrteli v ritmu swinga. (Foto: Boštjan Kozamurnik)

 

 

Tu so bili tudi prigrizki in pijača, ki nas je ves čas držala pokonci. Zopet so se izkazali in nam na pomoč priskočili naši krasni donatorji, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Ko smo že pri podpori, pa želimo še posebej izpostaviti Darka Nikolovskega, ki je za nas posnel prisrčen video, v katerem z nami deli svojo zgodbo o Larsu. Ves čas organiziranja nas je podpiral in opominjal na naš dogodek. Hvala, želimo ti veliko uspeha pri nadaljnjih projektih!  

 

Sedaj pa najpomembnejši podatek. Koliko smo zbrali na letošnjem ŽUR-u? V škatlah za prostovoljne prispevke se je znašlo 316,44 evrov, na srečelovni stojnici smo zbrali 216 evrov, izkupiček od prodanih vstopnic pa – z odštetim stroškom najema dvorane – znaša natanko 380 evrov. Za Horjulčke smo torej skupaj zbrali kar 912,44 evrov, od katerih bo treba kakšno malenkost nameniti še SAZAS-u.

 

Društvo za zaščito živali Ljubljana, ki je pokrilo tisk promocijskega gradiva in nekaj sorodnih manjših stroškov ŽUR-a, je na stojnici z Nakupi iz srca zbralo 71,40 evrov.

 

Iz srca se zahvaljujemo vsem gostom za izkazano podporo zavetišču Horjul! Prav tako tudi nastopajočim, donatorjem in prostovoljcem – skratka vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali pri izpeljavi dobrodelnega dogodka.

 

Kot že veste, brez vas nam ne bi uspelo!Tadeja Korošec in Slađana Mlađenović

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA