posvojime

nakupi-iz-srca

Prijava na noviceDruštvo za zaščito živali Ljubljana
Vedno je prišla domov
Svoje živali morate imeti pod nadzorom. »Ampak, veste, pri nas ni avtomobilov, ni zlobnih ljudi in ni nevarnih psov.« »Veste, 13 let se ni oddaljil od hiše za več kot meter, potem pa je nekega dne izginil. Verjetno so ga ukradli, ker je bil tako lep.« »Naš muc je šel večkrat na leto vasovat; verjetno je ostal pri ljubici.« »Naša mačka je vedno prišla domov…

1
Ali je res treba tega? (Foto: arhiv Zavetišča Horjul)


...samo tokrat ni.« In samo enkrat je dovolj.

 
Da bo veseli december čim manj stresen

Tu je praznični vikend, ki bo odprl božično-novoletno rajanje. Kot vsako leto ga bodo pospremile bučne zabave in vesela obdarovanja, kjer bodo najbrž tudi letos stalnica ognjemeti in najrazličnejše pokalice. Kaj lahko storimo, da ne bo hrupen prednovoletni čas preveč stresen za živali?

 

Čeprav je po zakonu uporaba pirotehničnih sredstev dovoljena le med 26. decembrom in 2. januarjem, po navadi takšna in drugačna verižna pokanja poslušamo že ves december. Globa, ki je predpisana za nepravilno uporabo pirotehničnih sredstev, sicer znaša od 400 do 1.200 evrov, a vedno se bo našel kdo, ki bo zakon ignoriral.

 

 

Picture-010
Donna in Muc se zaradi decemberskega pokanja odrečeta poležavanju na okenski polici (foto: arhiv DZZZ LJ)

 

 
Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo
V mesecu oktobru je OrCa, cruelty free trgovina, organizirala brezplačno predavanje na temo zmote in resnice o vegetarijanski prehrani. Predavanje je doživelo resnično izjemen odziv, zato so se odločili, da predavanje ponovijo, zato vas v soboto, 21.11.2009, z veseljem vabimo na brezplačno predavanje »Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo«.

ali_je_meso_res_nujno_zlo
Ali je meso res nujno zlo? (Foto: Petra Mohar)
 
Pa jih imamo! Zmagovalce fotografskega natečaja namreč.

31.3.2014 ob polnoči smo zaključili z zbiranjem fotografij za fotografski natečaj Živali so del urbanega okolja. Zanimalo nas je, katere živali vidijo mlade oči v mestnem okolju?

 

foto_Ana_Gregori
Princeska Sofija je postala prava maskota natečaja. (Foto: Ana Gregorič)

 

 
Ali bo Brnečko res moral nazaj na cesto?

Prepričanje, da so vse prostoživeče mačke

divje ter nezmožne bivanja s človekom, je zmotno. Res je, da jim divjost, previdnost in plahost omogoča preživetje v nevarnem zunanjem okolju, vendar pogosto naletimo na posameznike, ki enostavno iščejo stik s človekom in v sebi nimajo razvitega samoohranitvenega nagona. Take mačke na cesti pri življenju ohrani samo čudež in tak maček je Brnečko.

brnecko_387
Foto: Mojca Jager


V Ljubljani živi približno 7000 prostoživečih mačk. V Društvu za zaščito živali Ljubljana se zavedamo, da vseh ne moremo rešiti in jim poiskati doma, vendar bi lahko število s skupnim močmi bistveno zmanjšali.
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

stran 9 od 62
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733
bull