zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
DOBRodelen ŽUR se je poznal!
Petek, 04 Junij 2010 00:13

V soboto, 29.5.2010, je bila odlična dvorana Stare elektrarne polna glasbe, plesa in smeha. Začeli smo ob petih popoldne in prvi obiskovalci so si že veselo ogledovali stojnice Društva za zaščito živali Kranj, Društva prijateljev živali Severne Primorske in Društva za zaščito živali Ljubljana skupaj z zavetiščem Horjul. Tudi vrsta pri blagajni za vstopnice je bila že kar dolga. Na srečo so vsi dobili svoje mesto v dvorani, ki je bila skorajda premajhna za toliko DOBRodelenih ljudi. In ob 18h se je predstava končno začela.

 

IMG_5067_foto_urska_gerbajs
Stojnica DZZŽ LJ in Zavtišča Horjul (Foto: Urška Gerbajs)


Impro skupina Same lame so otvorile dogodek in uspešno vodile celotno prireditev s svojimi komičnimi vložki, ki so bili živalsko obarvani. Predstavili so nam lenivce, pojasnili razlike med različnimi vrstami netopirjev in nas prepričali, da so lame bolj KUL kot kamele. Temperatura v dvorani je narasla, ko so se na odru pojavili naši izvrstni plesalci! Najprej se je ogrevanje začelo z afriškimi plesi KUDa Baobab, sledili so ruski plesi skupine Vzhodna pravljica. Nato nas je začarala odlična balerina Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, za njo so na oder priplesale orientalke Awalim. Za glasbo je Capoeira poskrbela kar sama s svojimi bobni, ki so jih spremljale akrobacije plesalcev. Leo Ajdinovič in Marija Jeglič sta odlično odplesala njuno točko Shadow, nato pa so člani skupine La alma Eslovena oder napolnili z ritmi kubanske salse. Marija Slavec je s svojo zelo izvirno in izvrstno dodelano točko navdušila, plesalki društva Flamenko sta zatresli oder, kakor sta to storila tudi plesalca Šole irskega plesa. Joe Bunn in Georgeta Capraroiu sta osupnila gledalce z izjemnim duetom iz predstave Comfort Zone, na koncu pa so z zibanjem bokov predstavo zaključile orientalske plesalke Studia za orientalski – trebušni ples Hava.

Vendar to še ni bilo vse, naš žur se je nato nadaljeval v predprostoru polnem odličnih, sladkih dobrot, ki so jih spekli naši prostovoljci, restavracija Govindas in Kalček, Kašča Mrlačnik pa je priskrbela pet ogromnih pic za naše nastopajoče. Žito Šumi nam je priskrbel veliko bonbonov, za pijačo pa se zahvaljujemo VIPI sokovom in Pomurčkom, ki so prispevali pijačo s svojega piknika.

 

IMG_5073
Foto: Urška Gerbajs

 

IMG_5077
Bogato založene stojnice društev (Foto: Urška Gerbajs)


Z nami so nato zaplesali tudi obiskovalci, ki jih je Marija iz skupine La alma Eslovena naučila nekaj salsa korakov.

Naša zabava  pa je imela cilj, ki je bil uresničen in sicer zbrati čim več denarja za naše Horjulčke. Ko smo odšteli 200 € stroškov za najem dvorane in 343,20 € za stroške tehnične pomoči v dvorani, je za varovance zavetišča Horjul ostalo še približno 1000 € prispevkov od prodanih kart in dobrodelnih prispevkov. Delček tega bo potreben seveda še za plačilo SAZAS-a , za pa katere upamo, da nam bodo omogočili čim večji popust. Seveda pa v vseh teh stroških ni všteto delo pridnih prostovoljk in prostovoljcev, prav tako so se honorarjem odpovedali vsi nastopajoči.

 

IMG_5084
Na koncu so lahko zaplesali tudi obiskovalci (Foto: Urška Gerbajs)


Zahvaljujemo se tudi preostalim društvom za zaščito ali pomoč živalim, ki so se nam na žuru pridružila, Mojci in Liljani iz Bunkerja za vso
potrpežljivost in dobro voljo, finančnemu sponzorju servis in trgovina športne opreme Žare, ki so prispevali 50 € ter OrCa - cruelty free trgovini za pomoč pri pripravah.

Hvala vsem, ki ste bili z nami in ste se pustili pripeljati brez povodca, brez vas nam ne bi uspelo!


Tadeja in Slađana

 

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA