zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Dvodnevno izobraževanje Zaščita in dobrobit živali
Torek, 18 Oktober 2016 09:23

Bliža se jesen in z njo naše tradicionalno dvodnevno izobraževanje Zaščita in dobrobit živali! Izobraževanje je namenjeno vsem, ki bi se nam želeli pridružiti kot aktivni člani, pa tudi tistim, ki tega ne nameravate, a bi o pomoči živalim želeli vedeti nekaj več.

 

Zascita_in_dobrobit_zivali_okt_2016

 

 

Na izobraževanju bomo obravnavali različne aktualne tematike, spoznali slovensko zakonodajo s področja zaščite živali, se pogovarjali o pristojnosti zavetišč in društev, govorili bomo o testiranjih na živalih, o divjih živalih v ujetništvu, o projektu sterilizacij in kastracij prosto živečih psov, o trgovini z živalmi … S poudarkom na tem, kaj lahko naredi prav vsak izmed nas, tudi tisti, ki nimajo časa za prostovoljsko pomoč. Izobraževanje je namenjeno vsem – tako izkušenim prostovoljcem kot tudi tistim, ki področja zaščite živali še ne poznajo.

 

KDAJ IN KJE?


Izobraževanje bo potekalo v soboto, 22. 10., in nedeljo, 23. 10. 2016 od 9:00 do 14:30 v prostorih PGD Ljubljana -Vič.

 

PROGRAM


Ker je področje zaščite živali zelo obširno, bo izobraževanje razdeljeno v več sklopov:

 

Sobota


  • Zavetišče, društvo in veterinarska inšpekcija – kdo je kdo? Kdo je odgovoren za mačko, ki jo najdemo na cesti? Kdo jo oskrbi, kdo krije stroške njene oskrbe in kdo ji lahko poišče novega lastnika? Kdo je dolžan ukrepati, če sosedov pes živi zunaj na prekratki verigi? Podrobneje bomo pregledali, kaj zakonodaja pravi o dolžnostih in pristojnostih različnih organizacij s področja zaščite živali. Spregovorili bomo tudi o tem, kako lahko pomagamo zapuščenim ali poškodovanim živalim.
  • Zakonodaja s področja zaščite živali. Namen predavanja je razumevanje slovenske zakonodaje, saj je, kot vsa druga področja, tudi pomoč živalim tesno povezana z njo. Pregledali bomo, kateri zakoni se dotikajo živali, opozorili na nekatere pomanjkljivosti in se predvsem naučili, kako se v vsej poplavi zakonov, uredb in aktov najde informacije, ki jih potrebujemo.
  • Ali razumem psa? Kljub temu, da s psi sobivamo že tisočletja, je razumevanje pasjega jezika pri ljudeh pogosto zelo slabo.Govorili bomo o pasji telesni govorici, o tem, kako se približati psu, kako ravnati z neznanim psom in kako z njim komunicirati.
  • Vse o prosto živečih mačkah in psih. Predavanje o pomenu sterilizacije in kastracije prosto živečih mačk, o njihovi oskrbi, hranjenju in odlovu ter predstavitev projekta TNR ekipe SVSP, ki pomaga s sterilizacijo in kastracijo prosto živečih psov na Balkanu.
  • Trgovine za živali. Veliko trgovin, ki prodajajo opremo in hrano za živali, prodaja tudi živali same. Govorili bomo o tem, zakaj odsvetujemo nakup živali v trgovinah, od kod te živali pridejo in kaj so boljše alternative.

 

Nedelja

 

  • Divje živali v ujetništvu. Govorili bomo o cirkusih, krznu, živalskih vrtovih in zabaviščnih parkih. Kakšna je razlika med udomačenimi in ukročenimi živalmi? So divje živali v ujetništvu lahko srečne? Zakaj se tiger v živalskem vrtu neprestano sprehaja gor in dol in zakaj ara grize rešetke svoje kletke? Odgovorili bomo na ta in številna druga vprašanja.
  • Eksotični hišni ljubljenčki in trgovina z njimi. Eksotični hišni ljubljenčki kot so kače, kameleoni, legvani in različne vrste ptic so vse bolj popularni. Redko kdo pa se vpraša, od kod so te živali prišle, v kakšnih pogojih so živele in kako je potekal njihov transport.
  • Testiranje na živalih – je res potrebno? Predstavili bomo problematiko testiranja na živalih. Izvedeli boste, kakšni načini testiranja na živalih obstajajo, kaj vse se pravzaprav testira na živalih ter kaj lahko vi naredite, da se testiranje na živalih ukine.
  • O Društvu za zaščito živali Ljubljana in o prostovoljskih organizacijah nasploh. Predavanje obsega predstavitev DZZŽ Ljubljana.Govorili bomo o zgodovini društva, o tem, kako smo organizirani, na kakšen način se društva lahko financirajo, kakšna je zakonska podlaga za ustanovitev indelovanje prostovoljskih organizacij. Predstavili bomo tudi nekaj projektov in dejavnosti, s katerimi se trenutno ukvarjamo
  • Kaj bom lahko delal kot prostovoljec? Na nas se pogosto obračajo posamezniki, ki bi želeli pomagati na področju zaščite živali, ampak ne vedo, kaj konkretno bi lahko počeli. Predstavili bomo konkretne aktivnosti, s katerimi se lahko ukvarjate kot naši prostovoljci.

 

PRIJAVA


Na izobraževanje se prijavite prek spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ. Cena za posamezni dan je 12 EUR, za oba dneva pa 20 EUR na osebo.

 

Za člane in podpornike DZZŽ Ljubljana s plačano članarino za tekoče leto je izobraževanje brezplačno.

 

V kolikor se po koncu izobraževanja odločite za aktivno članstvo v društvu, vam plačani znesek odštejemo od zneska članarine za tekoče leto.

 

Število mest je omejeno!

 

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA