zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Hvala, Dedek Mraz
Petek, 16 Januar 2015 22:52

Hvala ti, hvala, tisočkrat ti hvala! Še vedno ne morem verjeti, da si mi res izpolnil željo. Nikoli več se ne bom selila, nikoli več ne bom v strahu čakala, ali se me bodo ljudje naveličali. Nikoli več se mi ne bo treba navajati na nove vonje, nove sobe in nove ljudi. Tako sem srečna! Imam pa še eno željo...

 

dedek_mraz_hvala6
Nov začetek v novem letu. (Foto: Petra Mohar)
 

 

 

Ne vem sicer, ali jih izpolnjuješ samo za novo leto ali tudi ob drugih priložnostih, ampak poskusiti ni greh, pravijo. Želim si, da bi me kljub vsemu kdo posvojil. Tako, na daljavo.

 

Da mi ne bo treba skrbeti, da bom spet nekomu breme, veš? Posvojitelju pa ne bo treba skrbeti za čiščenje mojega stranišča, za pripravo moje hrane, kako se bom ujela z drugimi člani družine in sploh za nič. Na Facebooku in spletnih straneh bo lahko prebiral, kako mi gre, gledal bo moje fotografije in zraven bo vedel, da je tudi on prispeval k moji sreči. Poslala mu bom tudi kakšno elektronsko pošto s svojo fotografijo. In če se me bo slučajno naveličal, bo to lahko storil brez kančka slabe vesti.

 

dedek_mraz_hvala4
Dobila sem čisto svoj dom in lepo mi je.(Foto: Petra Mohar)

 

 

Saj me ne skrbi, da bom ostala brez hrane in veterinarskih storitev, ampak vem, da so te drage in težko mi je ob misli, da mora te stroške nositi nekdo, ki naj bi sicer zame skrbel samo začasno. Nekdo, ki je tako skrben, odgovoren in ljubeč, da bo skrbel zame vse do konca mojih dni, pa čeprav sem že malce stara in imam tudi kakšno zdravstveno težavico. In to samo zato, ker je moje potrebe postavil pred svoje, ker ne more gledati, kako romam od posvojitelja do posvojitelja kot rabljena otroška igrača. Poleg tega pa mi že sama misel, da bi se nekdo odločil zame, prav zame, ogreje srce.

 

 

dedek_mraz_hvala5
Imam pa še eno željo...(Foto: Petra Mohar)

 

 

Moja hrana in pesek za moje stranišče staneta dva evra na dan. Ker pa sem iz dneva v dan starejša, ni pričakovati, da bom v prihodnosti hodila k veterinarju kaj redkeje, zato bodo stroški oskrbe naraščali in bodo verjetno do konca moje življenja nanesli kar nekaj sto evrov. Saj ni treba veliko, vsak prispevek šteje, vsaka pozornost in vsaka pomoč. Že nekaj evrov na mesec bi bilo dovolj, da bi vedela, da ljudem ni vseeno zame. Saj če je posvojitelju nerodno, mu ni treba objaviti svojega imena, čeprav mi je všeč, če vem, komu se lahko zahvalim in komu (poleg moje »mame«) ni vseeno zame.

 

 

dedek_mraz_hvala3
Tukaj me imajo neskončno radi, ampak od ljubezni se ne da živeti. (Foto: Petra Mohar)

 

 

Pa ne gre samo zame. Tudi druge živali, ki romajo od skrbnika do skrbnika in ne najdejo toplega doma, bodo tako vedele, da so na svetu še ljudje, ki jim je mar, pa čeprav nimajo časa ali prostora, da bi doma imeli žival. Odgovorni ljudje z velikim srcem, ki svojo ljubezen pokažejo z dejanji in ne le s prgiščem sladkih, a praznih obljub.

 

 

dedek_mraz_hvala2
Pošiljam lupčka vsem, ki jim ni vseeno zame. (Foto: Petra Mohar)

 

 

Tako te prosim, dragi Dedek Mraz, da deliš tale spletni naslov POSVOJIME.SI, na katerem me ljudje lahko posvojijo in zraven vliješ še malce ljubezni in sočutja v njihova srca. Ah, kaj pa govorim – saj vendar vem, da so njihova srca že tako napolnjena z dobroto, da jim ne bo škoda drobnega prispevka, ki bo meni prinesel veliko sreče.

 

 


Z najlepšimi željami,


tvoja Keyla

 


P.S.: Pomagaš mi lahko tudi tako: 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA