zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Pasji dnevi na mariborskem Pohorju
Petek, 05 Oktober 2012 08:09

Tokrat smo se s stojnico DZZŽ LJ odpravili na Štajersko, v Maribor pod Pohorje, kjer smo se predstavili na zelo zanimivem in zabavnem dogodku Pasji festival. Organiziran je bil s strani SuperHova in Športnega centra Pohorje v sodelovanju s Kinološkim društvom Maribor.

 

 

pasji_01
Dobrovoljni že v zgodnjih dopoldanskih urah. (Foto: Anča Opeka)

 

 

Dogodek je v družbi svojih skrbnikov obiskala množica najrazličnejših štirinožcev, spremljal pa ga je izjemno pester program, in sicer so se med 10. in 17. uro zvrstile naslednje aktivnosti:

 

- predstavitev disciplin Agility, Pasji frizbi in RO/poslušnost;
- predstavitev Canicrossa in Bikejoringa;
- kinološke delavnice;
- okrogla miza na temo odgovornega skrbništva psa;
- prikaz prinašanja in raznih pasjih trikcev;
- pravljice in risalnice na temo psov;
- pasja posvetovalnica z veterinarjem;
- debatna urica za mladostnike;
- predstavitev kinoloških disciplin in
- nenazadnje tudi predstavitev vseh sodelujočih društev oziroma organizacij na stojnicah, med katerimi je bila tudi naša.

 

 

 

pasji_02
Predstavitev DZZŽ LJ. (Foto: Anča Opeka)

 

 

 

Najpomembnejša pa sta bila dobrodelni tek ter dobrodelni pohod, saj je bil izkupiček od prijavnin podarjen v dobrodelne namene trem društvom: Društvu za zaščito živali Maribor, Društvu za zaščito živali Pomurje ter REPKU - Društvu za pomoč brezdomnim živalim.

 

 

 

pasji_03
Pravi pasji žur. (Foto: Anča Opeka)

 

 

 

Poleg DZZŽ LJ so se na stojnicah predstavila še naslednja društva: Društvo za zaščito živali Maribor, Društvo za zaščito živali Pomurja, Slovensko društvo za pomoč hrtom, Tačke pomagačke – Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov, Klub študentov veterine – ANIMALIA, Spletni živalski portal Ljubljencek.si, Animal Angels – Društvo za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom, Mr. Pet s pasjo restavracijo ter Salon za nego psov Nero.

 

Lahko si predstavljate, koliko prekrasnih in zanimivih artiklov je bilo moč kupiti na vseh stojnicah?! Zato nas veseli, da smo na gostujočem terenu s prodajo izdelkov iz naše spletne trgovine zbrali 27,50 EUR in 9 EUR prostovoljnih prispevkov, pri čemer so se nekateri obiskovalci navdušili nad našimi artikli in bodo obiskali spletno trgovino DZZŽ LJ Nakupi iz srca.

 

Na stojnici smo zbrali tudi precej podpisov za vseevropsko peticijo proti testiranju na živalih in spregovorili o beli in črni listi kozmetičnih podjetij ter o odgovornem lastništvu psov.

 

 

 

pasji_04
Podpisovanje peticije proti testiranju na živalih. (Foto: Anča Opeka)

 

 

 

Pokramljali smo tudi s predstavniki drugih društev in ugotavljali, kako pomembno je medsebojno sodelovanje, saj lahko le-to nedvomno prinese večje rezultate v skupnih prizadevanjih. Upamo, da se v prihodnje vidimo ali sodelujemo na še kakšnem skupnem dogodku.

 

Iskrena hvala za povabilo ter prisrčen sprejem v Mariboru ter hvala vsem, ki ste nas obiskali na stojnici. Predvsem pa čestitke organizatorjem za odlično izvedbo prvega pasjega festivala!

 

 

Anča Opeka in Nataša Žebovec

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA