zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Poletje smo pozdravili s tuljenjem v luno
Nedelja, 30 Junij 2013 07:49

V soboto, 22. junija, smo prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana združili moči z ekipo borilnih veščin DBMA Slovenia in v parku Tivoli ob Čolnarni priredili dobrodelen dogodek Howl @ the Moon. Trop se je zbral!

 

 

 

 

Na dogodku smo preizpraševali koncept moči, saj filozofija DBMA Slovenia temelji na ideji, da je treba za dobro tropa vsakega člana pripeljati do skrajnih meja njegove moči – in ne čez. Tako se zavemo, kakšno moč ima vsak od nas in kako naj jo uporabi v skupno dobro.

 

Ekipa DBMA Slovenia se je na dogodku predstavila s 15 dvoboji. Za glasbeno spremljavo na tolkalih je poskrbel Miha Berčič, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

 

 

boj_02
"Edini način, da človeka spoznaš, je, da se boriš z njim!" (DBMA Slovenia). (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

boj_03
Borci si izbirajo različna borilna orodja. (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

boj_05
Dvoboj pod budnim očesom vodje tropa Dog Brothers Martial Arts. (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

 

Pozornost smo namenili tudi čustvom oziroma emocijam, ki nas vodijo v najrazličnejša dejanja. Tu nam je priskočil na pomoč mag. Blaž Suhač, mentalni trener po metodi Adler Social Coaching. Pojasnil je, da so emocije tiste, ki nas premaknejo oziroma sprožijo naša dejanja. Pri tem se je osredinil na razlago dveh čustev, ki ju pogosto zamenjujemo: jeza in sovraštvo.

 

Ko občutimo jezo, je naš cilj, da neka oseba spremeni vedenje, ki v nas zbuja to čustvo. Na drugi strani je za sovraštvo značilno, da to osebo dojemamo kot vraga oziroma kot grožnjo ne glede na to, ali in kako ta oseba spremeni svoje vedenje.

 

 

suhac
Mag. Blaž Suhač o razliki med jezo in sovraštvom. (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

 

Če ne ozavestimo razlike med jezo in sovraštvom in če ne ozavestimo resničnega sprožilca svojih emocij, jih lahko izrazimo na neprimeren način – tudi z zlorabo moči oziroma z nasiljem nad šibkejšimi. Da ne bi prihajalo do tega, je dobro pogledati vase in prepoznati svoja čustva in reakcije, ki jih sprožajo. Le tako jih lahko preobrazimo na način, ki je v naše in širše dobro. Šele s tem smo sposobni dejanj, ki gradijo boljši jutri za človeka in živali.

 

 

volkovi_mohar
Živali si zaslužijo, da razumemo in spoštujemo njihovo naravo. (Foto: Petra Mohar)

 

 

Če ne razumemo sami sebe, obstaja velika verjetnost, da bomo težje razumeli ostala živa bitja. To pa pomeni tudi večjo verjetnost, da drugega dojamemo kot vraga. V takem položaju se pogosto znajde marsikatera žival. Na dobrodelnem dogodku smo zato posebno pozornost posvetili volku. Z namenom, da bi te čudovite živali kar najbolje razumeli in jim izkazali spoštovanje, ki si ga zaslužijo, smo v goste povabili dr. Miho Krofla, strokovnjaka za volkove.

 

 

krofel_01
Dr. Krofel o odnosu med volkom in človekom. (Foto: Nuša Ema Miklavec)
Dr. Krofel je pojasnil, kako je strukturiran trop volkov in kakšen je položaj alfa volkov v tropu. Da bi razbili ključne tabuje in škodljive stereotipe, ki veljajo za volkove, smo ob strokovnjakovi pomoči razložili, zakaj volk ne ogroža človeka, in zaključili, da nam volka prav zares ni treba dojemati kot sovražnika. Ne nazadnje si s temi mogočnimi živalmi delimo marsikaj – tudi težnjo po tem, da bi ekipa, katere del smo, delovala čim bolj ubrano.

 

Na dobrodelnem dogodku je bilo mogoče kupiti unikatne majčke z motivom in sloganom "Volk človeku človek", ki so še vedno na voljo v spletni trgovini Nakupi iz srca: ženski in moški model.

 

 

majica_volk
Unikatne tematske majice so požele veliko zanimanja. (Vir: arhiv DZZŽ LJ)

 

stojnica_01
Če je na stojnici preveč zanimivega, se je treba dogovoriti, kaj kupiti. (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

 

Ostalim artiklom iz društvene spletne trgovine se je na stojnici pridružil tudi dobrodelen srečelov, kjer je bila vsaka srečka dobitna, prav tako je šla vsaka kupljena tudi v nadaljni žreb za glavni nagradi. Drugo glavno nagrado je podaril center vadbenih užitkov – OAZA (mesečni trening v vrednosti 60 EUR), prvo pa vadbeni center VigorGround (funkcionalna klinika v vrednosti 100 UR), za kar se obema donatorjema iz srca zahvaljujemo.

 

 

srecelov_01
Dobrodelni srečelov vas vedno razveseli. (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

nagrade_02
Pri žrebu nagrajencev smo imeli super pomočnika. (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

 

Z vašimi nakupi iz srca smo na dobrodelnem dogodku zbrali kar 327,35 EUR, izkupiček od srečelova pa je dosegel 113 EUR. Iskreno se vam zahvaljujemo za podporo!

 

KLIK: Več foto utrinkov na FB

 

Na večer, ko je bila velika, polna Luna najbližje Zemlji, smo skupaj speljali prav poseben dogodek, ki nam bo še dolgo ostal v lepem spominu. Upamo, da ste v naši družbi uživali in se odpravili domov polni novega znanja in navdiha.

 

 

tuljenje
Aaauuuuuuuuuuuuuuuuu! (Foto: Nuša Ema Miklavec)

 

Kdo ve, mogoče pa naslednje leto znova zatulimo. Boste zatulili z nami?

 

 

Nuša Ema Miklavec

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA