zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

November 2018
N P T S Č P S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Pomoč dihurčku Kaiu
Nedelja, 25 Maj 2014 00:00

Moje ime je Kai. Sem simpatičen dihurji starček, aprila sem praznoval 8. rojstni dan. A kljub temu, da se danes veselo motam pod nogami svoje skrbnice in sem za svoja leta še vedno zelo živahen, moja zgodba ni tako vesela, kot bi lahko bila...

 

dihurcek_kai_je_star_8_let_7219
Dihurcek Kai je star 8 let (Foto: Petra Mohar)

 

V osmih letih sem zamenjal kar nekaj domov. Koliko, ne vem več, sem nehal šteti. Ravno sem se navadil in navezal na svoje nove ljudi in že sem moral drugam. Nekateri zame niso imeli časa, drugi so se selili nekam, kamor jaz nisem smel, spet tretji so ugotovili, da bi namesto dihurja raje imeli mucka ali kužka in da zato nisem pravi zanje. In sem šel - iz doma v dom. Leta, predvsem pa ves stres in žalost ob selitvah, so na mojem zdravju pustila hude posledice.

 

Januarja letos pa sem prišel v oskrbo Društva za zaščito živali Ljubljana. Bil sem shujšan in bolan, moji zobje in dlaka so bili v zelo slabem stanju. Namesto goste in bele dlake sem imel od stresa popolnoma oranžen in razredčen kožušček. Moja ušesa so bila garjasta, nos zamašen, kihal sem in imel prenizko raven glukoze v krvi. Bil sem tako obnemogel, da sem komaj zlezel čez rob mačjega stranišča in sem se zato včasih potrebo opravil kar zraven. V naročje, kjer se tako rad zvijem in zaspim, sploh nisem mogel sam.

 

rad_sem_v_narocju7254
Rad sem v naročju (Foto: Petra Mohar)

 

Mišic skoraj nisem imel, poleg tega se že dalj časa spopadam z inzulinomom (tumorjem trebušne slinavke) in okvaro srca. Vendar sem se kljub vsem težavam trudil kazati veliko voljo do življenja, kar je opazila tudi moja skrbnica in mi ponudila še eno priložnost. Pravi, da si jo po vsem, kar sem prestal, resnično zaslužim.

 

pa_se_rad_raziskujem_291
Rad raziskujem (Foto: Petra Mohar)

 

No, zdaj sem (tako pravijo) popolnoma druga zverinica. Moj kožuh je lep in bel, gostejši in mehek, zobje so čisti, ušesnih garij in izcedka iz nosa ni več. Pridobil sem tudi nekaj mišic in zdaj z veseljem plezam po kletki, se igram v moji viseči mreži in skrbnico preganjam po stanovanju. Prej sem večino dneva prespal, zdaj pa sem ponovno zelo živahen, radoveden in igriv.

 

odkar_se_pocutim_bolje_se_z_mojo_prijateljico_Keylo_veliko_igrava_apr2014_
Odkar se počutim bolje se z mojo prijateljico Keylo veliko igrava (Foto: Petra Mohar)

 

Da pa je lahko prišlo do take spremembe, je bilo potrebnega kar nekaj truda, moja skrbnica je morala redno spremljati moje zdravstveno stanje in vse spremembe, potrebnih je bilo tudi veliko obiskov pri veterinarju in s tem povezanih stroškov, ki jih ni konec. Doživljenjsko moram namreč vsak dan dobivati zdravila zaradi inzulinoma in okvare srca, ključnega pomena pa je seveda moja kakovostna prehrana.

 

jaz_in_moja_prijateljica_Keyla_317
Jaz in moja prijateljica Keyla (Foto: Petra Mohar)

 

Zamenjal sem že toliko domov, imam toliko zdravstvenih težav in sem poleg tega že v letih, zato je malo možnosti, da najdem nov dom. Tako doživljenjsko ostajam pri moji skrbnici. Če se vas je moja zgodba dotaknila in bi mi radi pomagali, da na zimo mojega življenja zacvetim, pa me lahko posvojite na daljavo. Resnično vam bom hvaležen.

 

rad_se_druzim_tudi_z_drugimi_zivalmi_316
Rad se družim tudi z drugimi živalmi (Foto: Petra Mohar)

 

 

Če tega ne želite ali ne morete, pa bi vseeno radi pomagali, lahko to storite na več načinov:

 

  • mojo zgodbo delite s prijatelji in družino
  • pomagajte na način, ki nič ne stane - z donacijo dela dohodnine
  • s prostovoljnimi prispevki, ki jih lahko nakažete na SI56 0510 0801 0655 733 (Abanka Vipa d.d.). V namen lahko napišete "Dihurček Kai", za sklic pa uporabite moj rojstni datum 00-08-04-2006.
  • lahko pa me posvojite na daljavo (več o tem si lahko preberete TUKAJ).

 

Z donacijo 5 eur mi priskrbte vsa potrebna zdravila za 5 dni.
Z donacijo 10 eur mi priskrbite 5 brezskrbnih dni oskrbe.
Z donacijo 25 eur mi omogočite veterinarski pregled.

 

 

 

Avtorica: Anja Willenpart

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA