posvojime

nakupi-iz-srca

Prijava na noviceKoledar dogodkov

Januar 2015
N P T S Č P S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Prostovoljska pomoč
Zelo smo veseli vsakogar, ki je pripravljen del svojega prostega časa nameniti boljšemu delovanju društva. Za aktivno prostovoljsko delo v društvu je obvezna včlanitev, saj lahko le tako zagotovimo, da se vsak (aktiven) prostovoljec zaveda pravil društva, se zaveže delovanju v skladu z društvenimi smernicami in tako prispeva k našim prizadevanjem za dobrobit živali.

 

Včlanite se lahko tukaj: PRISTOPNA IZJAVA

(Pomembno: na tej povezavi najdete tudi opis aktivnega oz. podpornega članstva ter višino letne članarine.)

 

Za vse novo včlanjene aktivne člane (torej tiste, ki zberete aktivno članstvo in ne podporno) društvo dvakrat na leto organizira usposabljanje, po katerem se novi člani lahko pričnejo aktivno vključevati v različne akcije in dejavnosti društva.

 

Ne spreglej: vsi člani društva lahko koristijo številne ugodnosti!

 

 

 
Prostovoljstvo naj bo! 

Prostovoljsko delo je delo, ki ga posameznik po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase opravlja v dobro drugih ali v splošno korist. Tako opredeljuje prostovoljsko delo
Zakon o prostovoljstvu. Naše društvo pri svojem delu upošteva določila Zakona, več splošnih informacij o pomenu prostovoljstva pa najdete tukaj.

 

 


DELO DRUŠTVA

 

Predavanja in delavnice

Svoje poslanstvo uresničujemo skozi informiranje, izobraževanje in vzgojo na področju zaščite živali. Pri tem sodelujemo z različnimi izobraževalnimi in drugimi ustanovami:

 

Osnovne šole in vrtci:

Predstavili smo se na OŠ Toneta Čufarja
Divje živali sodijo v divjino

Obiskali smo Gimnazijo Nova Gorica
Povabili so nas na OŠ Ledina v Ljubljani
Razgibano dopoldne na OŠ Bled
Uffo obiskala sežanske osnovnošolce
Otrokom je mar za okolje in živali
Začne se pri najmlajših

Knjižnice, mladinski centri in sorodne ustanove:

Cikel predavanj v Knjižnici Otona Župančiča
Zaščita živali je dolžnost vseh (MC Podlaga Sežana)
Predavanje o zaščiti živali (Kulturni dom Bovec)
Z e-Nature ob Kamniški Bistrici (MC Kotlovnica Kamnik)
DZZŽ LJ na "Igraj se z mano"

Društva:

Svetovalnica pri Kraljih ulice

 

Drugo: Fotografski natečaj: Živali so del urbanega okolja, Petarde? Ne, hvala!

 

Veseli smo tudi sodelovanja z mediji: Za njihov boljši jutri (oglas DZZŽ LJ na RTV SLO), DZZŽ LJ v mladinski poljudnoznanstveni reviji Moj planet

 

 

Dogodki

Poslanstvu društva sledimo tudi z organizacijo dogodkov in s sodelovanjem na različnih prireditvah, kjer smo prisotni z društveno informativno-izobraževalno stojnico, založeno tudi z izdelki iz spletne trgovine Nakupi iz srca:

 

Akcija zbiranja papirja "Pomagajmo naravi in osrečimo živali"

Akcija poteka že od leta 2008, in sicer dvakrat letno: junija ob svetovnem dnevu varovanja okolja in oktobra ob svetovnem dnevu živali. Izvajamo jo, ker verjamemo v ozavečanje in nujnost ohranjanja naravne dediščine, hkrati pa je cilj vsake akcije zbrati toliko kilogramov odpadnega papirja, da zbrana količina po finančni vrednosti ustreza cilju, kateremu posvetimo vsako akcijo. Na zaključni dan akcije smo veseli vseh, ki pridno zbirajo papir, njihovih kosmatih in repatih prijateljev ter prostovoljcev, ki si ta dan v letu rezervirajo za to, da nam pomagajo pri prenašanju neskončnih količin papirja ter se poveselijo z nami.

- Poročilo z zadnje akcije (oktober 2013)  

 

Stojnica DZZŽ LJ

Stojnico postavimo v lastni organizaciji (valentinovo za živali, obeležitev dneva laboratorijskih živali, božična stojnica ipd.) ali na povabilo ostalih organizacij (Čarobni dan, Pasji festival, praznovanje 10. obletnice Zavetišča Ljubljana ipd.).

 

Howl @ the Moon: dobrodelen dogodek, ki ga društvo organizira v sodelovanju z ekipo borilnih veščin DBMA Slovenia

 

DOBRodelen ŽUR se pozna (2010, 2011, 2012): plesni dobrodelen spektakel za živali iz Zavetišča Horjul

 

"Ti, žival – ti, človek": vseslovenska razstava o človekovem odnosu do živali (Narodna in univerzitetna knjižnica, 2011)

 

 

Pravna zaščita živali

Društvo si prizadeva za boljšo pravno zaščito živali s sodelovanjem pri (pre)oblikovanju zakonodaje, z dopolnjevanjem strategij in aktivno udeležbo na sejah s področja zaščite živali.


Leta 2011 je društvo pridobilo status opazovalca v skupini za odpravo testiranj na živalih ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments), ki je leta 2013 dosegla prepoved prodaje in uvoza kozmetičnih izdelkov, testiranih na živalih, v EU:

- STOP kruti kozmetiki

- Naprej k mednarodni prepovedi testiranja na živalih

- BUAV razkriva kruta testiranja na univerzi

- Še naprej jim posojamo svoj glas

- Slovenija del mednarodne kampanje "Ustavimo testiranje botoksa na živalih"

- Preboj v testiranju kozmetike na Kitajskem

- Kampanja za prepoved testiranja botoksa na živalih se že obrestuje

 

 

Sodelovanje z zavetišči za zapuščene živali

Nekaj prostovoljk društva ima sklenjeno pogodbo z zavetišči Ljubljana, Horjul in Meli za odlov prostoživečih mačk za namen sterilizacije/kastracije in vrnitve v naravo ali oddajo v nov dom. Zavetiščem pogosto priskočimo na pomoč tudi takrat, ko si ta zaradi pomanjkanja prostora, časa, osebja in finančnih sredstev ne morejo privoščiti zahtevnejšega zdravljenja in/ali socializacije določene živali. Že poznate Lunino zgodbo? Kaj pa Fogijevo in Zofkino?

 

P4240486
Izobraževanje je nadvse pomembno. (Foto: arhiv DZZZ LJ)

 

SDC10167
Prostovoljke na društveni stojnici ob svetovnem dnevu živali v laboratorijih. (Foto: arhiv DZZZ LJ)

ne_obracajte_se_stran
Terensko delo. (Foto: arhiv DZZZ LJ)
29_vesna_klancar
Navdušeni prostovoljci na tradicionalni društveni akciji zbiranja papirja "Pomagajmo naravi in osrečimo živali". (Foto: arhiv DZZZ LJ)
 

Vabimo vas tudi k ogledu kratkega predstavitvenega filma o prostovoljstvu: "Naj spregovorijo nevladne organizacije: Prostovoljstvo". Avtor Studio 12 je med drugim tudi zapisal: "Motivi, zakaj nekdo postane prostovoljec, so zelo različni, vsekakor pa prostovoljno delo prostovoljcu tudi podarja. Od pozitivnih čustev, občutka koristnosti, novih znanj in kompetenc, poznanstev ... do prijetno preživetega prostega časa." Film si oglejte TUKAJ.

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

za dzzz banner