zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Prvi koraki
Torek, 04 Oktober 2016 21:39

Tečaj Prvi koraki je namenjen pasjim mladičkom in poteka vse leto. Na tečaju se bo vaš mladiček v sproščenem in mirnem vzdušju spoznaval s svetom in z drugimi psi, vam pa bomo odgovorili na številna vprašanja, ki jih gotovo imate o vzgoji psa.

 

slika

 

V pasji šoli Za psa (https://www.facebook.com/SolaZaPsa/ ) do psov pristopamo celostno ter upoštevamo zmožnosti in posebnosti vsakega posameznika. Delo v majhnih skupinah nam omogoča, da vašemu psu namenimo dovolj individualne pozornosti. Hkrati se mladiček v majhni skupini počuti varno in sproščeno.

 

Za zdrav razvoj vašega mladička je pomembno, da gradimo na njegovi samozavesti, mu omogočimo dovolj mentalne zaposlitve in mu damo priložnost za varno socializacijo z drugimi psi in ljudmi. Ker v tem obdobju malčki še nimajo razvitih mišic in koordinacije, so aktivnosti zastavljene tako, da z njimi ne preobremenjujemo vašega psa. Pretirana in napačna vadba namreč lahko povzroči veliko škode in težav, ki trajajo celo življenje.

 

Prihod novega štirinožnega družinskega člana pa je lahko stresen tudi za lastnike. V tečaju Prvi koraki boste lahko vprašali vse, kar vas zanima v zvezi z vzgojo vašega kosmatinca, pridobili pa boste tudi teoretično in praktično znanje za preprečevanje nekaterih najpogostejših težav.

 

Mladički se bodo naučili:

 

 • mirno družiti in se igrati z drugimi psi
 • umiriti v bližini drugih psov in ljudi
 • hoditi na popuščenem povodcu
 • odpoklica
 • uporabljati nos za preprosto delo z nosom
 •  

  Vi se boste naučili:

   

 • kako vzgajati in skrbeti za vašega mladička
 • kako naučiti psa sobne čistoče
 • zmanjšati grizenje in uničevanje predmetov
 • kako preprečevati skakanje po ljudeh
 • nadzorovati igro med psi in jo pravilno prekiniti
 • odgovorili bomo tudi na morebitna druga vprašanja, ki jih imate v zvezi z vašim psom
 •  

  Srečanja potekajo ob sobotah dopoldan v Ljubljani (Bizovik) in so namenjena psom, starim med 2 in 6 mesecev. Potekajo v odprti skupini, kar pomeni, da se nam lahko pridružite kadarkoli in se na srečanje prijavite vsak teden sproti. V skupini je največ 6 psov; v primeru večjega števila prijavljenih bomo razpisali dodatni termin. Posamezno srečanje traja  45 minut.

   

  Je vaš pes prestar za tečaj Prvi koraki?


  Ob prvem obisku tečaja pes ne sme biti starejši od 5 mesecev. Če je vaš pes že dopolnil 5 mesecev, se nam lahko pridružite na Sprehodu s prijatelji!

   

  Priporočljiva oprema


  Druženja bodo potekala tako v ograjenem poligonu kot zunaj njega, zato potrebujete povodec. Ta naj bo čim daljši, vsaj 2,5 m, da psu omogoča nemoteno gibanje in telesno komunikacijo.

   

  Priporočamo, da v izogib poškodbam in nehotenemu pridobivanju neprijetnih izkušenj namesto ovratnice uporabljate oprsnico. En sam poteg na ovratnici lahko namreč povzroči hude poškodbe na pasjem telesu. Več o tem lahko preberete na povezavi (v angleščini): Did you ever stop to think about what happens under the collar?

   

  Če potrebujete pomoč pri izbiri ustrezne opreme za svojega psa, nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in z veseljem vam bomo pomagali izbrati pravo.


  Več informacij in prijava

   

  Zanimivo branje:


  Oprsnica in ovratnica

  Pričakujete novega družinskega člana?

  Sprehod naj bo za psa prijeten

  Kaj bi morali vedeti vzreditelji in novopečeni lastniki psov

  Kaj potrebujejo mladički?

   
  SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

  4% od nakupa za DZZŽ LJ

  Zoohit_logo
        

  Kontakt

  DZZŽ LJ
  p.p. 4733
  1001 Ljubljana

  041 751 722

  info@dzzz.si
  TRR: 05100 8010655733

  bull

   

  

  DOHODNINA