zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

November 2018
N P T S Č P S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Ste vi Sonček za našega Norčka?
Petek, 12 September 2014 22:16

Diegu, simpatičnemu pasjemu norčku, zdaj staremu nekaj več kot leto dni, sreča ni naklonjena. Njegova mama je bila zavržena v gozdu, skupaj s svojimi osmimi mladički, ki jim je bilo očitno namenjeno umreti. Diego, zadnji član družine, ki še nima doma, pa se je prisiljen seliti iz enega začasnega doma v drugega. Mu vi lahko ponudite pravi dom in družino, ki si jo naš prikupen norček zasluži?

 

Diego_348
Če se zanimate za posvojitev, pokličite 030 935 955 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. (Foto: Petra Mohar)

 

Prestradano in prestrašeno mamico z mladički so dobra srca pomurskih društvenic vzela k sebi. Poskrbele so, da niso bili lačni in bolni. Mladičke so razdelili v različne začasne namestitve, kjer so čakali na nove domove. S tem naj bi se zgodba srečno zaključila, pa vendar leto in nekaj kasneje objavljamo zgodbo zdaj že pubertetniškega Diega. Kje se je zalomilo?

Diego je imel nesrečo, da so si ljudje v njegovem začasnem domu socializacijo malega kužka predstavljali popolnoma napačno. Tako zelo napačno, da mali kuža ni imel druge izbire, kot se razvijati v malo grizočo pošast. Zato so ga pri dobrih štirih mesecih starosti poslali drugam. Od tam za kratek čas v tretji dom, nato spet nazaj in na koncu k Evi, kjer je trenutno nastanjen in čaka na priložnost, da zacveti v čisto svoji družini.

Diego_346
Diego na sprehodu s svojo začasno skrbnico in pasjo prijateljico. (Foto: Petra Mohar)

 

 

Ko so punce pomurskega društva ugotovile, da Diegu samo s kvalitetno hrano in ljubeznijo niso kos, so se obrnile na naše društvo po pomoč pri vzgoji malega nesrečneža. Kot vedno, smo se tudi tokrat na poziv takoj odzvali. Kmalu smo ugotovili, da tako imenovana pošast sploh ni pošast. V resnici se je Diego pokazal kot izredno občutljiv, nežen, ljubezniv in ustrežljiv pes, z izredno voljo do dela in izpolnjevanja nalog. Pokazal je, da ima veliko energije in je tako kot vsi pubertetniki razposajen, razigran in velikokrat precej štorast. Pravi pasji mali norček.

 

Diego_349
Že v mali šoli je pokazal, da mu je izpolnjevanje ukazov v veselje. (Foto:Petra Mohar)

 

 

Z mirnostjo in vztrajnostjo svoje trenutne skrbnice se Diego razvija v prijetnega življenskega sopotnika. Tole je o Diegu povedala Eva:KLIK

 

Žal so mu dnevi v trenutnem domu šteti in kmalu se bo moral spet seliti. Močno upamo, da bo njegova naslenja selitev tudi njegova zadnja, saj toliko menjav domov za norčkastega Diega pomeni nepredstavljiv stres. Po vsaki selitvi potrebuje več časa, da si opomore in navadi na nove ljudi, novo okolje in nova pravila. Če ne drugega, pa bi bilo vsaj pošteno do njega, da končno dobi človeka, ki ga bo oboževal do konca svojih dni.

 

Diego_340

 

V kakšnem domu bi se Diego najbolje znašel?

- mirnejše okolje, v stanovanju ali hiši na obrobju mesta ali na vasi, odmaknjen od središča vsakodnevnega živčnega vrveža in betona,

- okolje, kjer bo lahko spal v stanovanju ali hiši skupaj z družino, saj je na človeka močno navezan,

- posvojitelj, ki se bo pripravljen v prvih nekaj mesecih skupnega življenja prilagoditi Diegovim sposobnostim in posebnostim,

- posvojitelj z zdravo mero aktivnosti, saj ima Diego precej energije, po drugi strani pa ga pretirana aktivnost spravi iz tira.

 

Ne dvomimo, da vam je Diego všeč, saj je na slikah in na posnetku skoraj tako prikupen kot v živo. Če pa ste se našli tudi v opisu pogojev, ki bi Diegu prinesli srečen dom, pokličite na 030 935 955 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

 

 

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA