zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Uffo obiskala sežanske osnovnošolce
Torek, 18 December 2012 10:41

V ponedeljek, 17. decembra, smo se odzvali povabilu učiteljice Barbare Škabar in obiskali tri pete razrede OŠ Srečka Kosovela Sežana. Z učenci smo se pogovarjali o odgovornem skrbništvu in jim predstavili našo super pomočnico, dihurčico Uffo.

 

 

 

otroci_uffo_02
Uffo je bila na ponedeljkovo dopoldne tako sita in zadovoljna, da si je v enem od razredov med crkljanjem privoščila malce počitka. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

 

 

 

Učenci so o tem, kako primerno skrbeti za domačo žival, vedeli že veliko. Skupaj smo poiskali odgovore na vprašanja, kaj vse moramo nuditi živali, da poskrbimo za njeno zdravje in dobro počutje. Pozabili nismo niti na dodatno previdnost, ki je potrebna decembra, ko je dobro živali obvarovati pred mrazom in hrupom pirotehničnih sredstev.

 

 

 

nusa_predava
Živali slišijo veliko bolje kot ljudje, zato jim hrup petard povzroča ne le stres, temveč lahko celo poškoduje njihov sluh. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

 

 

 

Ugotovili smo, da žal nimajo vse domače živali svojega skrbnika, zato smo poiskali rešitev, kam se obrniti, če najdemo zapuščeno, bolno ali poškodovano žival, in koga poklicati, če vemo, da je ogroženo življenje živali (ali ljudi).

 

 


otroci_uffo_01
Lepo vzgojena Uffo ne grize. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

 

 

 

Petošolci so z nami delili različne živalske zgodbe in peripetije iz svojega vsakdana in utrdili naše prepričanje, da so tematike o odgovornem odnosu do živali nadvse dobrodošle, če ne celo nujne v osnovnošolskem kurikulu.

 

 

 

otroci_uffo_03
Dihurčica se je med petošolci zelo dobro počutila. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

 

 Za največje veselje pa je poskrbela naša enkratna pomočnica Uffo, ki so ji bili umirjeni in zadovoljni otroci tako zelo všeč, da se je nekajkrat udobno ugnezdila kar v njihovem naročju. Z učenci smo preverili, koliko že vemo o skrbi za dihurčka, in se strinjali, da potrebuje Uffo po tako vznemirljivem srečanju malce počitka.

 

 

 

otroci_uffo_pasta
Nekateri so se z dihurčico srečali prvič in jo takoj vzljubili. Pridna Uffo je bila deležna tudi posladka. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

 

 Za konec so nas učenci razreda 5.A prijetno presenetili s pisnimi vtisi o našem obisku, ki so jih pripravili, ko smo z Uffo obiskali sosednji razred. Za navdihujoče sestavke se jim najlepše zahvaljujemo, tri naključno izbrane pa delimo tudi na naši spletni strani.

 

 

 

mia
Učenci so o primerni skrbi za živali vedeli že veliko, a so bili nad obiskom kljub vsemu navdušeni. (Foto: arhiv DZZŽ LJ)

 

 

 

Več vtisov petošolcev: KLIK in KLIK.

 Iz Sežane smo odšli polni pozitivne energije. Upamo, da do naslednjega obiska osnovnih šol ne bo minilo predolgo časa, saj se radi odpravimo med učence, ki nas vedno presenetijo s svojim znanjem in ljubeznijo do živali.

 

 

Nuša Miklavec

 

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA