zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Zaključili smo cikel predavanj v Knjižnici Otona Župančiča
Sreda, 14 December 2011 18:29

Od aprila do decembra smo v Knjižnici Otona Župančiča izvedli šest tematskih predavanj, v katere smo skušali zajeti čim širši nabor tem, ki se dotikajo zaščite živali. Vsega seveda nismo uspeli povedati, toda veseli smo, da smo imeli priložnost izpostaviti nekaj najbolj vročih tem.

odgovarjanje

Začeli smo s predavanjem, na katerem smo želeli poudariti, da je zaščita živali odgovornost in zakonska dolžnost nas vseh in ne le stvar ljubiteljev živali. (foto: Nuša Miklavec)


 

 

Majsko predavanje smo posvetili živalim, ki vsak dan trpijo in umirajo v imenu znanosti in lepote. Spregovorili smo o krutih in nepotrebnih testiranjih na živalih ter o alternativnih metodah, s katerimi bi trpljenje živali lahko ustavili. Spoznali ste, kaj plačujete, ko kupujete izdelke, testirane na živalih, in kako lahko s podpiranjem proizvajalcev z bele liste pripomorete k temu, da se kruta in nepotrebna praksa ukine.

 

IMG_8165

Maja smo opozorili na kruta in nepotrebna testiranja na živalih. (Foto: Urška Gerbajs)

 

Junija smo predavanje posvetili divjim živalim ter njihovemu izkoriščanju za človekovo zabavo, razvedrilo in prestiž. Izpostavili smo psihično in fizično trpljenje živali v živalskih vrtovih, cirkusih ter zabaviščni parkih, v katerih živali zabavajo množice ljudi. Eno je življenje v ujetništvu, še temnejša pa je plat, ki do tega pripelje, zato nismo pozabili na problematiko (ilegalne) trgovine z živalmi in povpraševanja po eksotičnih hišnih ljubljenčkih. Zanimivo in nadvse koristno predavanje smo ponovili še v mesecu septembru.

 

predavanje3-petra

Na junijskem in septembrskem predavanju smo govorili o divjih živalih in njihovem životarjenju v ujetništvu. (Foto: Nuša Miklavec)

 

Oktobrsko predavanje je bilo v znamenju Zavetišča za zapuščene živali Horjul. S predavanjem smo želeli prikazati predvsem način delovanja zavetišča in njegove posebnosti, predvsem pa pojasniti stališče, ki ga zagovarja z geslom: Od tu gredo le enako dobro ali bolje.

 

IMG_0190

Peto predavanje smo posvetili Zavetišču za zapuščene živali Horjul. (Foto: Urška Gerbajs)

 

Cikel predavanj smo decembra zaključili s predavanjem o vegetarijanstvu in veganstvu - tematiko, o kateri je bilo v zadnjem času še posebej veliko govora. Gostujoči predavatelj, mag. Marko Čenčur, je zbranim pojasnil, kaj za življenje in zdravje človeka, živali in okolja pomenita vegetarijanstvo in veganstvo ter kako v množici nasprotujočih si informacij glede spremembe prehrane in načina življenja izbrati pravo.

 

predavanje_8-12_01

Na zadnjem predavanju smo dodobro napolnili dvorano. (Foto: Nuša Miklavec)

 

Pred vsakim predavanjem smo vas pričakali s stojnico, na kateri ste lahko kupili društvene izdelke iz spletne trgovine Nakupi iz srca, si postregli z brezplačnim informativnim gradivom ali podprli naša prizadevanja s prostovoljnimi prispevki.

 

predavanje_8-12_06

Veseli smo bili vaše podpore, ki ste nam jo izkazali z nakupi in prostovoljnimi prispevki. (Foto: Nuša Miklavec)

 

Skupaj smo s prodajo naših izdelkov in prostovoljnimi prispevki zbrali 311,40 EUR. Celoten izkupiček bomo namenili delovanju društva ter oskrbi zapuščenih živali. Hvala za vašo podporo!

 

Predavanj ne bi mogli izvesti brez pomoči naših podpornikov, ki se jim iskreno zahvaljujemo. Za brezplačen najem dvorane in opreme za predavanja se zahvaljujemo ge. Barbari Bračič Fabjančič iz Mestne knjižnice Ljubljana, enote Otona Župančiča , za brezplačno oglaševanje naših predavanj na mestnih avtobusih pa izrekamo zahvalo g. Robertu Vidmarju iz Ljubljanskega potniškega prometa.

 

Urška Gerbajs

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA