posvojime

nakupi-iz-srca

Prijava na novicePrinceska Sofija potrebuje vašo pomoč
Ponedeljek, 31 Marec 2014 15:48

Princeska Sofija ali po domače zelena legvanka Zofka, ki je v oskrbi Društva za zaščito živali Ljubljana, potrebuje pomoč. Zofi namreč pestijo težave, ki so žal precej običajne pri plazilcih in pticah, ki smo si jih prisvojili in jih označili za domače ljubljenčke – dobila je hudo drisko in začela odklanjati vso hrano.

 

sofija_dzzz_lj2
Princeska Sofija ali ljubkovalno Zofi je hudo zbolela. (Foto: Jože Hainz)
Ogledov: 351 Več ...
 
Zofi čaka in dočaka?
Sobota, 07 December 2013 15:37

Že poldrugo leto pri nas gostuje Zofi. Ne gre za puhasto mačkico ali psičko, niti za prefriganega dihurčka ali hrčka ne. Vseeno gre za prekrasno žival, ki si - če je že pristala v mestni džungli - zasluži najboljše možno življenje, ki ji ga lahko ponudi mestni človek. Pri zadovoljevanju Zofkinih potreb smo uspešni in ji želimo, da se čim prej najde nekdo, ki bo prevzel našo vlogo - za vedno.

 

zofka_hrana
Zofka in njen pisan vegi krožnik. (Vir: arhiv DZZŽ LJ)
Ogledov: 758 Več ...
 
Fogijevo novo življenje
Sobota, 27 Julij 2013 22:26

Fogi je čudovito bitje, ki je že zelo zgodaj prišlo do spoznanja, da imamo v čisto vseh okoliščinah možnost izbire. Ko so se ga njegovi prvotni lastniki naveličali in ga privezali za drevo v zadnjem delu dvorišča, kjer odtlej ni imel stikov ne z ljudmi ne z živalmi, je izbral potrpežljivo čakanje.

 

fogi_useska
"Čakam." (Foto: Saška Zajc)
Ogledov: 2078 Več ...
 
Lunina zgodba
Nedelja, 16 December 2012 15:03

Ali veste, da zgolj ena tretjina dohodninskih zavezancev namenja 0,5 odstotka dohodnine, ki se sicer steče v državni proračun, v dobrodelne namene? Na seznamu organizacij, ki so upravičene do tovrstnih donacij, smo tudi mi – Društvo za zaščito živali Ljubljana. Zbrana sredstva namenjamo tudi pomoči zapuščenim živalim. Na primer muci Luni.

 

Luna_dohodnina_plakat-web
Oblikovanje: Ana Gregorič (Vir: arhiv DZZŽ LJ)

Ogledov: 368 Več ...
 
Ko so sanje dovoljene
Sobota, 19 Marec 2011 17:10

Na običajno nedeljo v mesecu oktobru smo se prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana odpravili na terensko delo. Pregledovali smo lokacije, kjer se nahajajo prostoživeče mačke, katere smo že odlovili za namen sterilizacije in kastracije ter vrnitve v okolje. S sestro nama je bila dodeljena lokacija v severnem delu Ljubljane, kjer prijetna gospa skrbi za večje število mačk, ki živijo v gozdu v bližini njene lope. Tam so večinoma že vse mačke sterilizirane oziroma kastrirane, razen enega mačjega samca, ki se nikakor ne pusti ujeti.

 

 

1
Okolje, kjer živijo prostoživeče mačke (foto: Nataša Lokar)
Ogledov: 2941 Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 Naslednja > Konec >>

stran 1 od 5
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733
bull